Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 7. elokuuta 2017

Pieniä suuria rukousvastauksia

Minusta on vuosien varrella tullut aina vain huonompi rukoilija. En vain ole osannut pysähtyä ja olla hiljaa - edes pientä hetkeä! Mutta nyt on Jumala suuressa viisaudessaan järjestänyt ratkaisun tähänkin asiaan: nimittäin minulla on tunnin ajomatka töihin ja toinen tunti takaisin. Siinä jos missä ehtii olla yksin ajatustensa kanssa - ja niinpä vain on tullut monet rukoukset rukoiltua!

Kotimatkalla ei niinkään tule rukoiltua, mutta aamulla töihin mennessäni rukoilen. Pyydän siunausta tulevaan työpäivään, rukoilen asiakkaitten puolesta, pyydän itselleni voimia ja viisautta eri tilanteisiin - ja mitä milloinkin.

Ihanasti suuri Jumala on minunkin pieniä rukouksiani kuullut, välittänyt minusta ja vastannut. On töissä kyllä tullut haasteellisiakin tilanteita vastaan, on ollut väsymystä ja muuta. Mutta sitten ne ihanat pienet suuret rukousvastaukset! Kerron tässä niistä joitain rohkaisuksi muillekin.

Minä kun olen usein niin väsynyt kilpirauhasen vajaatoiminnan takia, niin voimat eivät ole suuren suuret. Ne voivat loppua helpostikin kesken. Kerran olin edellisenä päivänä väsynyt niin, etten ollut siitä vieläkään toipunut, kun aamulla olin matkalla töihin. Rukoilin, että tänään olisi hiljaisempi päivä, että saisin aikaa toipua. Niin se myös oli! :)

Toisen kerran oli vähän vastaava tilanne, jolloin rukoilin, että olisi vähän asiakkaita, mutta hyvä myynti. Niin myös kävi sinä päivänä! Ne vähän vähemmät asiakkaat, jotka sinä päivänä kävivät, tosiaan ostivat paljon!

Myös joskus, kun on ollut mieli maassa ja motivaatio hukassa aamulla, on päivän aikana töissä tapahtunut asioita, jotka ovat muistuttaneet minua sen työn tärkeydestä.

Näin on väsyneestä huolta pidetty tähän asti. Tulee mieleen se Ilmestyskirjan jae avatusta ovesta ja voimien vähäisyydestä. Minun kohdallani se on pitänyt paikkansa. Mutta ei minullakaan kaikissa töissä ole ollut pelkkää myötämäkeä; menneisyydessä on ollut ikäviäkin kokemuksia työelämässä...

Viime viikolla tapahtui sekin ihme, että olin harvinaisen pirteä melkein joka aamu ja sain itseni liikkeelle suht helposti. Käynnistyminen kun on "kilpparipotilaalle" vaikeaa (ainakin "vajakille" - eli jos on vajaatoiminta). Eihän se varmaan tule aina noin helppoa olemaan, mutta olin iloinen tästäkin pienestä suuresta Taivaan Isän huolenpidon osoituksesta. Aamut ovat usein niin kovaa itsensä kanssa tappelemista.

Viime aikoina olen myös joutunut käymään vähän liiankin monta kertaa hammaslääkärissä yhden ja saman hampaan takia. Väliaikainen paikka irtosi useamman kerran ja juurihoito olisi ollut vasta syksyllä. Lopulta menin yksityiselle juurihoitoon, niin saatiin asia pois päiväjärjestyksestä. Mutta kalliiksi se hammas tuli: kolme käyntiä terveyskeskuksessa ja kaksi yksityisellä!

Tulot ovat olleet pienet ja menot suuret viime aikoina. Otin silti riskin ja varasin vielä ajan hammastarkastukseenkin sinne yksityiselle, kun tykästyin niin heihin (siellä oli paljon mukavampaa kuin tk:ssa). Hirvitti kyllä, miten paljon reikiä minulla varmaan olisi, kun sen saman kilpparivaivan takia olin jo pitkään hoitanut hampaanikin vähän miten sattuu. Napostellut ja kaatunut illalla puolikuolleena sänkyyn hampaita pesemättä.... Yksityisellä tulisi kyllä aika kalliiksi paikata ne kaikki reiät....

Tätä asiaa en oikein osannut edes rukoilla, murehdin vain. Samalla ihmettelin, miten yleensä tuli mieleen vielä varata hammastarkastuskin yksityiseltä! Sinnehän ne loputkin rahat sitten menisivät, kun löytyisi paljon paikattavia reikiä.

En ollut ollenkaan varautunut siihen vaihtoehtoon, joka sitten tapahtui. Tänään oli vapaapäiväni ja menin sinne hammastarkastukseen. Kaiken jälkeen: EI YHTÄÄN REIKÄÄ!!! Ei voi olla totta!!! Kukaan ei kyllä edes usko, miten hammasparkani ovat kärsineet viimeisen vuodenkin aikana.... Hammaslääkäri sanoi, että joillain on vain parempi sylki ja se ehkäisee reikiintymistä. Mutta kyllä minulla ennen oli helposti pari kolme reikää, kun tarkastettiin... Itse kyllä pidän tätä niin Jumalan huolenpitona ja suorastaan ihmeenä! Johtui se sitten mistä tahansa - voihan siihen olla ihan luonnollinen selitys, mutta on se silti ihmeellistä. Kyllä kiitätti, kun tulin ulos vastaanotolta! Eikä tarvinnutkaan varata enää seuraavaa aikaa sinne.

Kyllä meistä siis arjen pienissäkin asioissa pidetään huolta. Siitäkin huolimatta, että kyllä on myös väsymystä, heikkoutta, sairautta, huonoja päiviä, surua, kipua, tuskaa ja mitä milloinkin elämä tuo. Silti myös iloisia asioita Jumala tahtoo meille antaa. Joskus ne ovat pieniä asioita; ne pitää vain osata nähdä.

Kuvan lintu muistuttaa siitä Jeesuksen opetuksesta, että katsoisimme taivaan lintuja, miten niistäkin pidetään huolta.

P. S. Tunteeko joku tuon kyseisen linnun? Se piti mökkirannassa pitkää, jatkuvaa, kimeää pii-pii-pii -huutoa. Kuulosti kuin sillä olisi ollut jokin hätä. Ehkä me sitten olimme lähellä sen poikasia ja se oli sen hälytyshuuto??

10 kommenttia:

 1. Hei! Näyttääkö se lintu tältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Rantasipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo näkemäni lintu oli jotenkin pulleampi ja lyhytnokkaisempi kuin Wikipedian kuvan rantasipi. Mutta ehkä kuvani ovat vain epäselviä. En ole nyt siellä mökillä; kuvat otin muutama viikko sitten.

   Poista
 2. Olipa mukava aloittaa päivä lukemalla sinun postauksesi. Antaa voimaa tulevaan päivään. Kyllä rukoukset ovat osa minunkin päivääni, ovat olleet erityisesti sen jälkeen kun tyttäreni kuoli. Käyn mielelläni Tuomasmessussa, siellä voi keskustella papin kanssa ja jättää esirukouksia. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sait voimaa uuteen päivään. Rukous on myös hyvä voimanlähde. On hyvä kun siellä Tuomasmessussa saa keskustella papin kanssa ja jättää rukouspyyntöjä. Täällä on Tuomasmessu vain pari kolme kertaa vuodessa. Joskus siellä käyn. Voimia ja siunausta sinun viikkoosi!

   Poista
 3. Voi, kuulostaa niin tutulta tuo rukoilemisen vaikeus! Kai meillä vaan välillä on sellaisia kuivia kausia. Työmatkalla on hyvää aikaa pysähtyä edes hetkeksi Isän eteen; sitä minäkin tein tänä aamuna.
  Siunausta jokaiseen päivääsi. Jeesus olkoon voimasi ja turvasi joka hetki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, rukoilemisen suhteen minulla on tainnut melkein aina olla kuiva kausi... Siinä asiassa vain olen jotenkin huono. Mutta onneksi nyt on nuo ajomatkat, joiden aikana voi rukoilla.

   Siunausta sinunkin päiviisi! Jeesus kanssasi! <3

   Poista
 4. Tuttua minullekin tuo työmatkalla rukoilu.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse joskus myös laulan työmatkalla - minusta on kiva laulaa, kun kukaan ei kuule kuinka hyvin tai huonosti se sujuu! ;) Olen vähän epävarma laulaja.

   Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 5. Samanlaisia kokemuksia minullakin. Vaikka elämässä olisi vaikea kausi tai päivä niin huomaa että silti arjessa kannetaan kun kantaa huolet Jumalalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihanaa, että meitä kannetaan kaiken keskellä :)

   Poista