Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Jumala meidän kanssamme - arjessa!

Tulee melkein syyllinen olo, kun en ole kirjoittanut puoleentoista viikkoon mitään. Vaikka toki ihmisillä on muitakin blogeja luettavaksi. Laitan tänne nyt muutaman aamuajatuksen, mitä sattuu mieleen tulemaan.

Ensin tulee mieleen, että arki on arkea sielläkin, minne Jumala johdattaa. Mutta kuitenkin juuri siellä hän on meidän kanssamme. Elämä on tässä arjessa, ei jossain pilven reunalla. Väsymys on väsymystä ja ongelmat ovat ongelmia, mutta siinä kaikessa saamme kulkea Jumalan johdattamissa askeleissa eteenpäin. Jokaisen päivän hän on jo edeltä valmistanut meille - niin tämänkin päivän, mitä ikinä se tuokin.

Itselleni ei ole koskaan ennen käynyt niin, että olisin jo valmiiksi väsynyt uuden työn alkaessa. Mutta nyt on tämäkin  koettava. Usein aamuisin lähteminen on tosi vaikeaa, mutta yleensä kun saan itseni raahattua perille asti, alan siinä vähitellen piristyä. Näyttää myös olevan niin, että voimia tosiaan annetaan vain päiväksi kerrallaan. Kun uskaltaa ottaa sen askeleen, että lähtee kohti uuden päivän haasteita, niin niistäkin sitten selviää. Uskon hyppy pitää nähtävästi vain tehdä joka aamu.

Ja on Jumalalla myös keinonsa pitää huolta väsyneestä lapsestaan. Kun yhtenä päivänä töissä oli tuntunut "hiukan" rankalta, seuraava päivä olikin niin kevyt, että sain aikaa toipua siitä edellisestä päivästä. Kyllä meistä huolta pidetään!

Kaiken lisäksi on myös kesä, ja tiedossa on lähitulevaisuudessa mökkireissua ynnä muuta mukavaa, kun mieheni loma alkaa. Kesällä pimeyden uuvuttama suomalainen saa valohoitoa. Joillekinhan se kyllä on toisinpäin, että valo tuntuu pahalta, mutta itse tarvitsen paljon valoa, ja kesälläkin hämäränä päivänä melkein "kaamosmasennus" iskee. Siksi on ihanaa, kun nyt vielä on tämä valoisa aika! Nautitaan siitä! Ja jos joku kaipaa pimeää vuodenaikaa, niin kyllä sekin sieltä tulee... aivan varmasti!

Siunausta ja voimia sinulle oman arkesi haasteisiin!

P. S. Heti kun olin lähtenyt tietokoneelta, muistin, että yksi korjaus pitää tehdä! Nimittäin tuo että kyllä voimaa saa, kun menee vain, ei tietenkään päde kaikkien kohdalla. Jos joku on täysin sairaslomakunnossa, silloin pitää vain rohkeasti jäädä sairaslomalle eikä yrittää väkisin sinnitellä töissä. Meillä on niin erilaisia elämäntilanteita. Jeesus kutsuu työn ja kuormien uuvuttamia myös lepäämään!

4 kommenttia:

 1. Niin ihana ja tarpeellinen kirjoitus. Kiitos Sinulle! Siunausta viikonloppuusi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja siunausta myös sinulle! Vastailuni ovat viivästyneet, kun on ollut kiirettä.

   Poista
 2. Täytyy vaan luottaa että Herra antaa voimaa voimattomalle ja väsyneelle... antaa myös aikoja levätä. Itsellä aina välillä puuttuu vain tuota luottamusta... Siunausta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei luottaminen aina olekaan helppoa ihmiselle. Kuitenkin Herra voi antaa sekä voimia että levon hetkiä. Ja hän kantaa meitä, vaikka meillä ei niin voimia olisikaan! Siunausta sinullekin!

   Poista