Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

tiistai 30. toukokuuta 2017

Tapahtumaasi käsitellään!

Odottavan aika on pitkä! Kun on jo monta kuukautta odottanut jonkin tietyn asian toteutumista ja vielä venyy viime hetkeen asti asian ratkeaminen, niin kyllä siinä kärsivällisyyttä kasvatetaan (paitsi että en tiedä kasvaako se!).

Itse asiassa olin ajatellut kirjoittaa tänne jotain ihan muuta, mutta kun laitoin tuon kuvan ja istahdin ihmettelemään tyhjänä aukeavan sivun äärellä, ajatukset karkasivat omille poluilleen. Siis omalla kohdallani jo tammikuusta asti on pohdittu ja suunniteltu tiettyä asiaa, joka voi nyt toteutuakin ehkä jo viikon päästä, mutta sen lopullista ratkeamista kai joutuu odottamaan viime metreille asti. Asiaan liittyvät toiset henkilöt ovat kuulemma toiveikkaita sen toteutumisen suhteen, mutta itse olen sen verran pessimisti, etten kai uskalla uskoa mitään ennen kuin näen... Siispä joudun roikkumaan vähän löysässä hirressä vielä tässä lähipäivinä.

Ehkä varmempaakin on olla hiukan pessimisti? Pessimistille tulee silloin tällöin iloisia yllätyksiä, mutta kun joskus erehtyy olemaan kovin optimistinen, saattaakin pudota korkealta, kun asiat eivät menekään niin kuin luuli. Näihin kokemuksiin ainakin perustan elämän varrella oppimani pessimismin.

Mutta en nyt aikonut pessimismistäkään kirjoittaa.... Aioin siteerata tähän erästä henkilöä, joka rohkaisi minua hienoilla sanoilla tähän kyseiseen odotukseen liittyen. Hän sanoi, että eikös pankkiautomaatissakin ole lukenut ainakin ennen (ja kai vielä nykyäänkin): "Odota hetki, tapahtumaasi käsitellään". Ja näinhän se on elämässä muutenkin! Joskus ja monestikin asiat eivät tapahdu heti eivätkä rukousvastaukset tule nopeasti. Joutuu odottamaan ja ihmettelemään. Mutta "tapahtumamme" on kyllä Taivaan Isällä käsittelyssä. Siihen saamme luottaa.

Tavalla tai toisella vastaus sitten tulee. Joskus se on juuri sitä mitä toivoimme, joskus taas jotain aivan muuta - mutta silloinkin sitä, mitä Isä näkee meidän tarvitsevan (vaikka itse emme aina tajuaisikaan juuri sitä tarvitsevamme).

Joka tapauksessa hyvä Isä meillä on ja hän pitää meistä huolta. Kun tässä yhtenä päivänä etsin jotain kirjahyllyjemme satojen kirjojen seasta (enkä tietenkään löytänyt!), silmiini osui kirja, jonka nimi oli "Asiasi on kyllä vireillä" tai jotain sinne päin. Sitäkään en ole lukenut, mutta kirjan nimi tulee muistaakseni jostain Jobin kirjan jakeesta. Siinä on sama ajatus: asiasi on vireillä, tapahtumaasi käsitellään! Tähän - ja rukouksia kuulevaan Jumalaan - saamme tänäänkin luottaa!

6 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hyvin sanottu, että odota hetki tapahtumaasi käsitellään. Kerrassaan hauska oivallus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan oli hauska oivallus :) Kyseisellä henkilöllä noita oivalluksia tuntuu riittävän.

   Poista
 2. Minua on aina silloin tällöin lohduttanut juuri tuo ajatus, että asia kuitenkin on vireillä:) Huomaan itselläni juuri tuollaista ajattelua kuin sullakin, että voi tulla iloisia yllätyksiä, kun ei etukäteen paljon odota ja jos odottaa paljon, voi tulla pettymyksiä. Toisaalta olisi hyvä, jos osaisi odottaa niitä suuriakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Jumala valmistelee asioita jo silloin, kun me ei vielä nähdä mitään. Olisihan se hyvä osata odottaa niitä hyviäkin asioita eikä vain aina "leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä"! ;) Sitä opetellessa!

   Poista
 3. "Kun sinä aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana...", minusta tuo Danielin kirjan kohta aina vaan puhuttelee. Joskus rukousvastaus viipyy, joskus tulee nopeasti. Jumalan aikataulut ovat erilaiset kuin meillä ihmisillä ja koen niin, että mitä pidempään saamme rukoilla jonkun asian tai ihmisen puolesta, sen enemmän opimme kärsivällisyyttä ja kasvamme kristittyinä. Jumala kuulee ja tietää joka tapauksessa asiamme eikä meitä heitä oman onnemme nojaan. Kiitos siitä Hänelle!
  Siunausta päivääsi, Vanha Virsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se Danielin kirjan jae on ihana. Ja viisaita ajatuksia jaoit! Jumalan koulussa meitä kasvatetaan ja vastaukset tulevat ajallaan ja tavallaan. Siunausta sinunkin päivääsi! :)

   Poista