Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Lohtua pelkäävälle

"Kuka voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta?" Room. 8:35.

Tästä jakeesta jo monesti lainaamani C. O. Rosenius kirjoittaa Leipäset-hartauskirjassaan (30.4.), että Paavali käsittelee tätä kysymystä, koska se on jokaisen uskovan huolenaihe. Hän tahtoo lohduttaa niitä, jotka pelkäävät joutuvansa eroon Kristuksen rakkaudesta ja armosta.

Näin Rosenius:

"Kristuksen rakkaudesta eroon joutumisen pelko on hyvä osoitus siitä, että ihmisen sydämessä asuu todellinen armo. Vaikka se on osoitus uskosi heikkoudesta, kun et täysin voi luottaa Jumalan sanaan, se on silti hyvä merkki. Sinä tunnet heikkoutesi ja horjuvuutesi sekä vastustajan ja vihollisen voiman, niin että pelkäät menettäväsi kalleimman aarteesi. Se osoittaa, että Jumalan armolahja on tullut sinulle arvokkaaksi ja välttämättömäksi. Sillä meidän luontomme on sellainen, että samassa määrin kuin jokin on meille todella rakasta ja arvokasta, olemme peloissamme sen menettämisestä.

Jos minulla on arvotonta tavaraa, en pelkää varkaita. Mutta jos minulla on hallussani suuri aarre, tuntuu kuin kaikki varkaat tietäisivät siitä, enkä löydä paikkaa, joka olisi tarpeeksi varma sen säilöksi.

Se, joka ei milloinkaan pelkää menettävänsä autuuden aarrettaan, ei voi arvostaa sitä kovin suuresti.... Se, että armo on tullut sinulle korvaamattomaksi, todistaa Hengen työstä sydämessäsi. Niitä, jotka pelkäävät menettävänsä Jumalan armon, lohdutetaan armolla."

Ainakin itse sain paljon lohtua tästä tekstistä sinä päivänä, jona luin sen. Toivon, että se olisi lohduksi monelle muullekin tämän lukevalle. Siunausta päivääsi!

4 kommenttia: