Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 22. toukokuuta 2017

Elonmerkkejä täältäkin

Blogissa on taas ollut hiljaista. Tällä kertaa selitys on se, että olen ollut jo puolitoista viikkoa flunssassa. Viime päivinä on ollut vähän parempi olo, mutta silti lämpö nousee aina johonkin aikaan päivästä. Nyt ajattelin vihdoin laittaa jotain elonmerkkiä tännekin!

Itse asiassa minulla oli yhtenä päivänä mielessä hyvinkin kirkkaana ja selvänä ajatus, josta aioin kirjoittaa tänne. Mutta seuraavana päivänä en muistanutkaan enää, mitä oikein olin ajatellut...
Ehkä jaankin syvällisempiä ajatuksia vasta joskus kun olen paremmassa kunnossa. Nyt voisin laittaa vain vähän kuvaterveisiä matkan varrelta.
Reilu viikko sitten kävin Vetelissä SLEY:n rukoushuoneella eräässä tilaisuudessa. Rukoushuone oli kaunis,  jo melkein sata vuotta vanha puutalo. Sisältä se vain oli kylmä, siitä ei flunssani tykännyt, mutta muuten oli ihana ilta.

Sitten kuvia rukoushuoneesta sisältä.

Kyseisessä tilaisuudessa puhui eräs entinen baptistipastori, jolla on nykyään luterilainen kastekäsitys. Hänen kirjastaan "Kristillinen kaste" olen kirjoittanut kirjablogin puolella jo joskus viime talvena (muistaakseni).

Siinä yksi ihana Siionin Kanteleen laulu, joka siellä laulettiin.
Eilen taas jaksoin pitkästä aikaa mennä kirkkoon, jossa saarnasi lapsuuden ja nuoruuden kotiseurakuntani silloinen, nyt jo eläkkeellä oleva kirkkoherra. Tuli siis tehtyä aikamatka vuosien taakse. Melkein 30 vuotta jo siitä, kun tapasin lukioaikoina käydä joka sunnuntai kirkossa siellä.
Eilisestä jumalanpalveluksesta jäi mieleen tämä virsi:
Olihan eilen rukoussunnuntai. Koko kyseisessä virressä on hienot sanat.

Muuten on ihanaa, kun kevät ja kesä tuntuu vihdoin tulleen tännekin asti! Nautitaan siitä!

6 kommenttia:

 1. Kevät ja kesä on tosiaan lopultakin tullut. :)
  Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti flunssasi alkaa jo olla voitettu kanta! Kivat oli kuvaterveiset. Tuo rakennus mielenkiintoisen näköinen. Tuollaisissa vanhoissa rakennuksissa on tyyliä. Jotenkin pystyn kuvittelemaan sen sisustan kauniin ja kylmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vielä kyllä yskä ja nuha jatkuvat, huomenna tulee jo kaksi viikkoa täyteen. Se rukoushuone oli kyllä hieno ja siellä oli vanhan ajan tunnelmaa.

   Poista
 3. Vähän niin menee minullakin. Autolla töihin ajaessa mieleen tulee kaikenlaisia hyviä ajatuksia ( :D ) ja kirjoitusten aiheita, mutta ei niitä sitten enää kotimatkalla muista. Virret ovat kyllä niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minullakin oli taas jo pitemmän aikaa ollut muka hyviä ajatuksia blogiin, mutta tänään kun tulin koneelle, en oikein enää muistanutkaan, mitä olin aikonut kirjoittaa :) Virsistä pidän kovasti!

   Poista