Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Eilinen: pitkäperjantai

Ne jotka ovat Instagramissa, ovat ehkä jo nähneetkin pitkänperjantain kuviani ja mietteitäni. Minua harmitti, kun olin kiirastorstai-iltana liian väsynyt lähteäkseni messuun, samoin eilen aamulla. Siksipä päivällä kotona hiljennyin lukemalla läpi kaikki Kristuksen kärsimys ja kuolema -aiheiset virret virsikirjasta. Ja ne muuten puhuttelivat yllättävänkin voimakkaasti.

Niistä löytyi omia tuntoja siitä, miten aina sitä tahtoo luiskahtaa omille teilleen ja unohtaa Jeesuksen - ja miten juuri minäkin olin syyllinen siihen, että Jeesus ristiinnaulittiin. Oli myös paljon hyvää rukousta ja rohkaisua uskomaan armoon. Ja virsien kautta sai hiljentyä muistamaan Jeesuksen kärsimystä.

Suosittelen siis! Virsiä kannattaa sekä laulaa että lukea. Olenkin joskus täällä kertonut, että vanha isäni tapasi keinutuolissa istuskellessaan lueskella virsikirjaa - jopa niin paljon, että sen kansista kului väri puhki. Isältä ja äidiltä molemmilta olen itse saanut rakkauden virsiin - ja siitäpä tuo nimi Vanha Virsi sitten tulee! :)

Illalla onneksi jo jaksoin lähteä yhteen pitkänperjantain tilaisuuteen, ja kannatti mennä. Oli ihanaa, kun sai olla kirkossa, kuulla hyviä puheita ja vähän laulaakin niitä virsiä (tai veisata, miten vain!).

"Tein väärin, sinut tuomittiin ja vaivuit ristin alle.
Tein väärin, sinut rangaistiin ja vietiin Golgatalle.
Teen väärin aina uudestaan,
vaan, Kristus, kuljit kuolemaan.
Se uhri aina riittää." (virsi 62: 9)
Kotikirkkoni pitkäperjantai-illan hämyssä.

2 kommenttia:

  1. Minäkin joskus olen virsikirjaa lueskellut ihan omaksi lohdukseni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virret ja laulut lohduttavat luettunakin :) Luetaanhan nykyään psalmejakin, jotka aikoinaan olivat lauluja.

      Poista