Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Blogi täytti vuoden & pääsiäinen

"Nyt se suuri päivä koitti...!" eli eilen jo tarkkaan ottaen: pääsiäinen, ylösnousemusjuhla! Joku kylläkin kirjoitti jossain, että ortodoksit osaavat riemuita pääsiäisestä, mutta luterilaiset jäävät pitkäänperjantaihin. Kyllä siinä varmaan jotain perää onkin. Ainakin minun oli helpompi eläytyä Kristuksen kärsimyshistoriaan kuin nyt tähän voitonriemuun. Sellainen mollikristitty minä nyt vain olen...

Mutta tietysti iloitsen pelastuksesta ja armosta. Eikä se pelastus onneksi ole siitä(kään) kiinni, miten hyvin me onnistumme siitä riemuitsemaan. Se ei ole kiinni tunteista eikä teoista, ei mistään ansioista.

Lauantaina tämä Vanha Virsi -blogini täytti vuoden. Kaiken lisäksi juuri nyt pääsiäisenä olen lueskellut Mirjami Lähteenkorvan runoja, joista pidin joskus 1980-90 -lukujen vaihteessa lukioaikanani. En ollut ollenkaan muistanut, että yksi silloisista lempirunoistani oli nimeltään Vanha virsi!  Eli löysin nyt blogilleni "nimikkorunon" :) Vieläkin se runo kolahti, joten jaan siitä osan tässä blogini synttärien kunniaksi:

Vanha virsi

"Me sinua kiitämme, me sinua rukoilemme - "
Ylistysvirsi vanha soi läpi sielujemme,
rukous vanha holvikaton alla huminoi.
Ja sävel soi
kuin aallot syväin vetten
kohoten, hiljeten.
Taas selvään tunnen, etten
vajota, jäädä voi:
se virsi kannattaa,
se virsi kuljettaa,
sen virren vyöry turvallinen kohti Jumalaa
vie sydämen.

Ja samaa virttä veisaat siinä sinä,
samaa kuin minä,
ja virttä samaa koko kirkkokansa.
Kuin lämmin laine kulkein kulkuansa
se soljuu sydämestä sydämeen
vakaana, verkalleen...

Tuossa vain osa siitä. Mirjami Lähteenkorvan runokirjasta enemmän täällä:
https://kristittylukee.blogspot.fi/2017/04/mirjami-lahteenkorva-kuin-kukat-ja.html

Tämän blogin yhden vuoden taipaleella on ollut paljon bloggaamisen iloa ja intoa, mutta kylläkin myös blogiväsymyksen aikoja, jolloin ei ole ollut mitään sanottavaa eikä haluakaan sanoa mitään. Mutta ehkä juuri nyt ollaan taas parempaan päin menossa, toivottavasti ainakin.

Kiitos teille kaikille blogini lukijoille - ja kiitos kanssabloggaajille, joiden blogeja on vuorostaan ollut mukava seurata! Kevään valoa ja iloa teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Onnittelut yksivuotiaalle! Mukavia hetkiä blogin parissa edelleen:) Tuosta runoasiasta tuli mieleeni, että meillä on sellainen runokirja kuin Kimalteleva tomu: "Valikoima suomalaista uskonnollista runoutta" ja siihen on runot koonnut juuri Mirjami Lähteenkorva. Niitä kirjoja on meillä kaksikin ja toinen on ainakin vuodelta 1962. Lähteenkorvalta itseltäänkin on siinä kirjassa jokunen runo, mutta aivan pikakatsomalla näytti, että juuri tuota sinun nimikkorunoa ei siinä liene ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Olisipa kiva löytää tuollainen runokokoelma jostain. Kirpputoreiltahan kyllä löytää vanhoja kirjoja, joita ei muualta enää saa. Toivossa on hyvä elää :)

   Poista
 2. Onnea yksivuotiaalle blogille! Oma Kotimatkalla-blogini taitaa olla vasta puoli vuotias, sen sijaan Ilo elää- blogini on jo pian 7 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Vai on sinulla toinenkin blogi, pitääpä tutustua siihenkin. Sinähän oletkin jo kauan pitänyt blogia!

   Poista
 3. Onnea vuoden ikäiselle blogille! Kiva kun olit käynyt vierailulla blogissani, minäkin liityin lukijaksi blogiisi. Mukava saada uusia blogikavereita. Hyvää viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Ja tervetuloa lukijaksi tännekin! Kiva kun löysit blogini. Itse asiassa emme ole aivan uusia blogituttuja. Pidän joitain blogeja eri nimellä, esim. blogia Greetings from nature, sieltä tunnet minut... :) Ja olen sitä kautta seurannut sinun blogiasi.

   Poista
 4. Myöhäiset, mutta lämpimät onnentoivotukset vuoden vanhalle! Kiitos mukavista hetkistä blogisi parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Häivähdys! Ja kiitos sinullekin mukavista hetkistä blogisi parissa :)

   Poista