Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

lauantai 4. helmikuuta 2017

Hyvän Paimenen hoidossa

"Meidän tulee vaeltaa rakkaudessa ja tehdä ero kahdenlaisten ihmisten, heikkojen ja väkevien, lampaiden ja lampaiden välillä. Jos susi on purrut lampaan henkihieveriin ja sinä lampaaseen vihastuneena sanot sen olevan väärin, että se on haavoilla, käsket sen olla terve ja vaadit sitä seuraamaan muita, terveitä lampaita laitumelle ja lammastarhaan, kukapa ei sanoisi sinua mielettömäksi!

Kristus ja hänen evankeliuminsa ei tee näin. Hän ei hylkää sinua, vaikka et heti voisikaan käsittää evankeliumia ja tulla väkeväksi. Hän ottaa huomioon sen, että olet haavojesi heikentämä. Hän ottaa sinut ystävällisesti hoitoonsa, opettaa oikeaa totuutta ja vapauttaa sinut kaikista ihmissäännöistä."

 - Martti Luther kirjassa "Mannaa Jumalan lapsille" -

Muistan, kun luin tämän saman tekstin tuosta kirjasta vuosi sitten. Silloin minulle tuli hassu inspiraatio kirjoittaa seuraava hölmö runonpätkä (en nimittäin oikeasti koskaan harrasta loppusointuja!):

Susi puri lampaan näännyksiin.
Lammasta sitten syytettiin,
kun marssia olisi pitänyt niin
kuin vahvojen laumassa määrättiin.

Onneksi Jeesus on se Hyvä Paimen, joka ei vaadi heikkoa marssimaan vahvojen tahtiin. Ja joka ottaa meidän haavamme huomioon ja hoitaa ne kuntoon. Hän on itse sanonut, etteivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. Meitä synnin sairastuttamia hän on tullut parantamaan ja ennen kaikkea antamaan syntimme anteeksi. Siinä meillä on kiitoksen aihetta tänäänkin.

P. S. Kuvassa Seinäjoen Hyvän Paimenen kappelin alttaritaulua.

3 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä, lohdullinen, ajatuksia herättävä teksti! Ja tuo runo on hyvä:)

    VastaaPoista
  2. Nuo Lutherin tekstit ovat hyviä, täytyisi joskus löytää jostain kirjoja, joissa hänen tekstejään. SInun runosikin on mainio :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä Lutherin tekstit ovat tosi hyviä ja armollisia. Kiva että runonpätkästäkin oli iloa :)

    VastaaPoista