Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

torstai 19. tammikuuta 2017

Uuden vuoden kuulumisia

Tätä vuotta on kulunut jo melkein kolme viikkoa. Alkuvaiheessa vuotta ollaan kuitenkin vielä ja edelleen moni asia tulevaan vuoteen liittyen on hämärän peitossa. Kuitenkin on sellainen olo, että "minne aikonetkin viedä, tänään tahdon ylistää", niin kuin laulussa sanotaan.

Ainakin yhden tunnelin päässä häämöttää nimittäin valoa. Vuosi sitten alkaneelle väsymykselle löytyi vihdoin syy, eli kuten vähän arveltiinkin, minullekin on tullut kilpirauhasen vajaatoiminta, jota lähisuvussa on paljon. On tosi helpottavaa, että vaivalle löytyy nimi; silloinhan sitä voidaan myös lääkitä ja siihen voi saada apua!!! Ei siis käykään niin kuin pessimistinä olin jo valmis uskomaan, että ei siellä verikokeissa kuitenkaan mitään löydy ja sama väsymys jatkuu koko loppuelämän ajan.

Lääkäri nimittäin oli jo sanonut, että tyroksiinilääkitys pitää aloittaa, ja minulla onkin hänelle aika lähiaikoina. Siksi olen iloisella ja odottavalla mielellä.

Toivonkin, että saisin rauhassa aloitella sitä lääkitystä ja hoitaa itseäni kuntoon ennen kuin tulee uusia haasteita eteen - eli töihin meno lähinnä. Eihän kai se lääkitys aivan heti ala tehota, ja vielä nyt olen samassa jamassa kuin tähänkin asti eli valmiina nukkumaan pommiin ainakin kolmena aamuna viikossa....

Olen kiitollinen Taivaan Isälle hänen huolenpidostaan, jota sekin on, että verikokeissa oikeasti löytyi jotain! Kilpirauhaslääkityksen saaneet ihmiset nimittäin ovat kertoneet, että aivan kuin uusi elämä olisi alkanut, kun lääkitys on alkanut vaikuttaa.

Muitakin uusia tuulia puhaltaa tänä uutena vuotena. Olen jaksanut alkaa vähän liikkua ja syödä terveellisemmin. Olen päässyt jopa eroon makeanhimosta ja aivan erityisesti suuresta paheestani suklaanhimosta! Se on hyvin harvinaista. Siitä onkin nyt otettava ilo irti, koska se ei välttämättä tule toistumaan kovin usein.

Eipä tällä kertaa tämän ihmeellisempiä. Tässä vain pienet maistiaiset omasta arjestani. Kiitosaiheita on tällä hetkellä. Siunausta päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Olipa ihana kun vaivasi syy selvisi! On kamalaa sellainen epätietoisuus, se on hyvin rasittavaa. Varmasti alkaa olosi hyvinkin kohentua kun lääke alkaa vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana asia. Kuulemma siinä kestää aikansa ennen kuin olo kohenee, mutta onhan sekin jo hienoa, kun tietää, että olon kohenemisesta on toivoa.

   Poista
 2. Onpa hyvä, että asia selvisi, vaikka eihän sairaus tietysti koskaan ole kiva asia, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eipä sairaus ole kiva asia, mutta kun kuitenkin elämää selvästi haittaavia oireita on ollut jo kauan, niin parempi että se on sairaus, jolle voidaan tehdä jotain, kuin että se olisi vain "ei mitään", jolle ei voida tehdäkään mitään...

   Poista