Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

lauantai 21. tammikuuta 2017

Ristin luona kiusatulla paras paikka on

Erään henkilön kanssa oli kerran puhetta siitä, että kun on itsekin elämässään kompuroinut, silloin tarvitsee enemmän armoa ja pystyy paremmin sitä muillekin jakamaan. Ja se on aivan totta. Tätä mietin tänään, kun luin erästä kirjaa, joka sai minut muistelemaan sitä, miten monella eri tavalla ja monella eri elämänalueella olen itse sählännyt, mokannut ja kompastellut tämän maallisen matkani aikana.

Osuvasti Paavali kirjoittaa meistä kristityistä: "Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun turmeltuneessa luonnossani, ole mitään hyvää. Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo." (Room. 7:18-19) Saman kirjeen kolmannessa luvussa hän sanoo, että kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Kaikki me olemme! Jopa itse Paavali joutui kokemaan, ettei tehnyt sitä hyvää, mitä tahtoi, vaan sitä pahaa, mitä ei tahtonut.

Mutta toivo on siinä, että Jeesus kärsi meidän syntiemme rangaistuksen, että meillä olisi ikuinen elämä. Hän myös oli kaikessa kiusattu niin kuin mekin, joten hän voi meitä auttaa ja ymmärtää kaikissa kiusauksissamme ja koettelemuksissamme. Hän tietää mitä tekoa me olemme: hän muistaa meidät maan tomuksi, kuten psalmissa sanotaan. Ei hänelle ole mikään yllätys, kun me mokaamme ja epäonnistumme. Hän kyllä tietää, että sellaisia me juuri olemme, juuri niin kurjia syntisiä. Ja silti hänelle niin rakkaita.

Joskus oma pahuus hävettää niin paljon, että tekisi mieli lähteä pakoon. Niin kuin Pietari sanoi Jeesukselle: Mene pois minun tyköäni, minä olen syntinen ihminen. Mutta laulun sanatkin muistuttavat meitä: "Ristin luona kiusatulla, langenneella, vaivatulla paras paikka on, paras paikka on. Siksi älä koskaan lähde, älä minkään synnin tähden, ristin luota pois, ristin luota pois..." Ja sama laulu jatkaa: "Ristin luona ainoastaan synnin turmelusta vastaan voitto saatu on"!

Oikea paikka meille on juuri siellä ristin luona. Siellä syntinen saa armon taas tänäänkin.

1 kommentti:

  1. Onneksi Hän pelasti meidät, kärsi rangaistuksen puolestamme. Muuten olisimme aivan hukassa.

    VastaaPoista