Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mahdottomuuksia ja hiljaisuutta

Lupasin kertoa, millaista evästä eilisessä uudenvuodenjuhlassa jaettiin, ja täältä sitä nyt tulee. Erityisesti eräs puhe oli tosi rohkaiseva varmaan monellekin kuulijalle. Sitä tässä vähän yritän referoida.

Maria ja Elisabet saivat molemmat lupauksen lapsesta, vaikka ei neitsyen eikä vanhuksen pitänyt olla mahdollista saada lasta. Marialle asia oli muutenkin suuri mahdottomuus; tiesihän hän, että jos hän saisi aviottoman lapsen, ihmiset puhuisivat hänestä pahaa ja hänet kivitettäisiin. Elisabetin mies taas piti lapsen saamista vanhoilla päivillään niin mahdottomana, että menetti puhekykynsäkin siksi yhdeksäksi kuukaudeksi eli lapsen odotusajaksi. Alkoi odottaminen ja hiljaisuus.

Itämaan tietäjät puolestaan lähtivät etsimään vastasyntynyttä juutalaisten kuningasta ja luulivat päässeensä perille, kun tulivat kuningas Herodeksen luo. Ehkä pettymys oli suuri, kun siellä ei mitään ollutkaan. Silloin saattoi tulla mieleen ajatus, että olemmeko hulluja ja olemmeko kuvitelleet kaiken - eihän täällä mitään olekaan. (Kukapa olisi odottanut juutalaisten kuninkaan syntyneen johonkin talliin? - minun lisäykseni...)

Monesti meillekin voi käydä niin, että kun rukousvastausta ei tulekaan heti ja Jumalan lupausten toteutuminen viipyy, alamme ajatella, että olenkohan ollut aivan hullu ja kuvitellut kaiken. On vain hiljaisuus eikä mitään tapahdu. Silti silloinkin tietämättämme voimme olla jo lähellä, kuten tietäjätkin oikeasti olivat jo lähellä ollessaan Herodeksen palatsissa. Eivätkä he olleet kuvitelleet. Jumala oli oikeasti viemässä heitä kohti päämäärää.

Ne meidän mielestämme mahdottomat asiat ovat Jumalalle täysin mahdollisia. Siksi kun on hiljaista ja näyttää mahdottomalta, älä silloin luovuta! Älä luovuta! (Tämän puhuja toisti useamman kerran.) Kaikki mitä Jumala on luvannut, sen hän myös toteuttaa, näytti se kuinka mahdottomalta tahansa. Tie vain voi olla vaivalloinen kulkea. Mutta älä luovuta!

"Minkä olet osalleni varannut, sen sinä, Herra, viet päätökseen. Iäti kestää sinun armosi. Ethän jätä kesken kättesi työtä!" Ps.138:8

"Minä huudan avukseni Jumalaa, Korkeinta, hän vie asiani päätökseen." Ps.57:3

No niin, hyvin vajavaisesti pystyin jakamaan jotain siitä puheesta; kyseinen puhuja kun oli todella hyvä - sinun olisi pitänyt itse olla häntä kuulemassa. Hän osasi niin elävästi puhua näistä asioista. Joka tapauksessa kuljetaan rohkeasti eteenpäin tänäkin vuonna 2017. Toivon sinulle Taivaan Isän armohoitoa!
Hyvää uutta vuotta!

2 kommenttia:

  1. Olipa ihanaa evästä tulevaan vuoteen! Hyvä kun jaoit tämän meille lukijoillesikin. Kaunis muuten tuo jutun kuvakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että eväs maistui :) Se kuva on sieltä seurakuntatalolta, jossa se tilaisuus oli.

      Poista