Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

perjantai 6. tammikuuta 2017

Loppiaisena

Tilasin erään raamattukurssikaverin suosituksesta Hetkinen-raamatunlukuoppaan, jota aloin käyttää nyt vuoden alusta lähtien. Se onkin piristänyt väsähtänyttä Raamatun lukemistani - ainakin vähän ja ainakin joinain päivinä...

Oppaassa käydään läpi Raamattua ja joka päivälle on päivän tekstistä selitys. Myös lukijaa neuvotaan lukiessaan miettimään tiettyjä kysymyksiä, kuten mitä tämä teksti kertoo Jumalasta, entä ihmisestä; onko tässä tekstissä jokin varoitus, kehotus, hyvä tai huono esimerkki ja mitä tällä tekstillä on sanottavaa minun elämääni. Jos vain jaksaa miettien ja rukoillen lukea, se on kyllä antoisaa.

Pyhäpäiville on sitten aina kyseisen pyhän tekstit. Tänään(kään), kun en aamuvarhaisella jaksanut kirkkoon raahautua (suureksi surukseni), luin sitten ne pyhän tekstit kotona. Psalmissa 72 oli hyvät jakeet, edelleen siitä viimeksi puhutusta turvallisuudesta:

... sillä hän kuulee köyhän avunhuudot ja rientää turvattoman auttajaksi. Hän säälii kurjaa ja avutonta ja pelastaa köyhät ahdingosta.

Mutta sitten itse loppiaisesta. Tämä on Leena ja Aarne Huiman hartauskirjasta "Vihreille niityille". He kirjoittavat siitä, miten ei pelkkä tähti johtanut itämaan tietäjiä Jeesus-lapsen luo. Kun tietäjät saapuivat Jerusalemiin, ei siellä kukaan tiennyt, missä se äsken syntynyt juutalaisten kuningas on. Ei edes kuningas Herodes tiennyt. Vasta kun käännyttiin juutalaisten pappien ja raamatuntuntijoiden puoleen, nämä osasivat profeetallisten kirjoitusten perusteella vastata, että Messiaan syntymäpaikka on Beetlehem.

Kirjan teksti jatkuu näin:

Vasta kun tietäjät lähtivät matkaan kohti Beetlehemiä, tähti alkoi kulkea heidän edellään. Lopulta se pysähtyi Jeesus-lapsen olinpaikan päälle. 

Mekään emme pääse pitkälle seuraamalla merkkejä. Jos tahdomme löytää Jeesuksen, meidän on lopulta pysähdyttävä kysymään, mitä Jumalan sanaan on kirjoitettu. Sanan vanavedessä voi sitten seurata merkkejäkin.

Tämä koskee sekä tietäjiä, kuninkaita että tavallisia suomalaisia.

Ihana Jumalan sana! Kunpa sitä vain ihminen ymmärtäisi paljon enemmän lukea ja rakastaa.

2 kommenttia:

  1. Mullekin voisi olla piristävää käyttää tuollaista raamatunlukuopasta. Monesti on vähän niin, että pähkäilee, että mistähän nyt lukisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ehdottomasti suosittelen sitä opasta; sen voi muistaakseni tilata osoitteesta www.rll.fi. Sama vika mullakin oli pitkään, etten tiennyt, mistähän sitä taas lukisi, ja sitten lukeminen helposti jäi...

      Poista