Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

perjantai 13. tammikuuta 2017

Armosta, ei teoista

Juha Vähäsarjan kirjassa Joka päivä Jumalan kämmenellä oli tänään hyvä teksti. Hän kirjoitti Jesajan kirjan 43. luvun 25. jakeesta, joka kuuluu näin: "Mutta minä, minä itse pyyhin pois sinun rikkomuksesi oman itseni tähden enkä muistele sinun syntejäsi."

Vähäsarja kirjoitti jakeesta näin:

"Meille annetun armon ja pelastuksen salaisuus piilee siinä, että pelastus perustuu Jumalan omaan  päätökseen pyyhkiä pois ihmiskunnan rikkomukset. Jos pelastus perustuisi omiin tekoihimme, olisimme hukassa. Jos se perustuisi omaan uskoomme tai uskonnolliseen harrastuneisuuteemme tai hengellisen elämän saavutuksiimme, ei toivoa olisi. Mutta Jumala sanookin nyt kirkkaasti ja ihanasti, että hän pyyhkii minun rikkomukseni oman itsensä tähden. Eikä hän muistele nykyisiä, menneitä tai tulevia syntejäni, vaan on heittänyt ne selkänsä taakse jo silloin, kun Jeesus kuoli Golgatan ristillä kaikkien puolesta. 

Armosta meidät todellakin on pelastettu, ei meidän tekojemme tähden, ettei kukaan meistä kerskuisi."

6 kommenttia:

 1. Pidän kovasti noista Vähäsarjan teksteistä, niissä on niin selkeästi ilmaistu asiat. On ihana asia, että sinne ristille kannettiin tosiaan ne menneet, nykyiset ja tulevatkin! Eikä mikään jäänyt meidän varaamme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Vähäsarjalla on ihania tekstejä. Niin kuin tämäkin.

   Poista
 2. Ihana Raamatun kohta! Ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 3. Näin on! On ihanaa, että Jumala ei muistele meidän syntejämme.

  VastaaPoista