Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Turha... mutta kaunis!

Nuorena luin Pentti Saarikosken runoja ja päiväkirjoja. Olikohan se jossain runossa vai missä tekstissä, jossa hän sanoi jotenkin niin, että olen kuin tämä kukka - turha, mutta kaunis.

Se Saarikosken ajatus on silloin tällöin tullut mieleeni. Moni ihminen voi kokea olevansa jotenkin turha ja ylimääräinen - jos on esimerkiksi työttömyyttä tai sairautta tai ehkä on syntynyt ei-toivottuna lapsena tai kokee olevansa jotenkin vääränlainen. Mutta silti me kaikki olemme Jumalan luomina ihmisinä kauniita ja arvokkaita taideteoksia. Ihmeellisesti minut on tehty, kuten psalmin 139 kirjoittaja toteaa.

Luen silloin tällöin erästä hartauskirjaa, jonka teksteistä en aina pidä, mutta joskus siellä on hyvinkin hienoja helmiä. Tässä yhtenä päivänä kolahti teksti, jossa puhuttiin juuri siitä, että jotkut meistä eivät ehkä tee mitään ihmeempää täällä maailmassa - mutta silti Jumala rakastaa meitä juuri sellaisina, pelkän olemisenkin perusteella. Laitanpa osan siitä tekstistä tänne teillekin luettavaksi:

Maailmaan syntyy ihmisiä, jotka eivät tee suuria, eivät kanna raskaita kuormia. He ovat syntyneet yksinkertaisesti olemaan. He ovat kuin puutarhakukkia, eikä heillä ole mitään aktiivista tehtävää. Heistä ei sidota seppeleitä, heillä ei koristeta pöytiä, heitä eivät Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen silmät huomaa. Mutta he ovat Jeesuksen ilona. Tuoksullaan ja kauneudellaan he ihastuttavat Häntä, ja he riemastuttavat Hänen sydäntään säilymällä suloisina hiljaisessa asemassaan. Sinun ei todellakaan tarvitse pahastua, jos kuulut tällaisten "puutarhakukkien" joukkoon.

Tässäkin puhuttiin turhalta vaikuttavista, mutta kauniista ja ilahduttavista kukista. Ei meistä kukaan ole turha, vaikka ihmisten silmissä tai omissa silmissämme siltä vaikuttaisimme. Me elämme suoritusyhteiskunnassa, jossa helposti ihmisen arvon mitaksi tulee se, minkä verran hän pystyy saavuttamaan ja suorittamaan. Mutta onneksi Jumalalle me kelpaamme juuri niin keskeneräisinä ja vajaina kuin olemme, ilman mitään omia ansioitamme ja suorituksiamme. Hän iloitsee meistä!

P. S. Tänään otettiin meillä uusi läppäri käyttöön. Vihdoin saan tehtyä erilaisia merkkejä, kuten tuon huutomerkinkin, ilman että tarvitsee aina mennä kirjaston koneelle tekstejään parantelemaan!!!

4 kommenttia:

 1. Kyllä olikin hyvä tuo teksti! Ihana ajatus, että voi olla Jeesuksen ilona oleva kukka kuitenkin, vaika ei olisi saanut mitään merkittävää aikaan. Pitäsi itsellekin ottaa talteen tuo pätkä, se oli niin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikö ollutkin ihana ja lohdullinen teksti! Itselleni se kolahti kovastikin.

   Poista
 2. Olipas kiintoisa näkemys! Samaa ajatusta kuin siinä Raamatun kohdassa missä kehoitetaan katsomaan kedon kukkia ja taivaan lintuja ja olemaan huolehtimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vähän sama ajatus tässäkin tosiaan on.

   Poista