Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

lauantai 31. joulukuuta 2016

Menneet ja tulevat

Rakettien paukkuessa kirjoitan vuoden viimeisen postauksen tähän blogiin. Tässä yhtenä päivänä silmiini osui yksi tähänkin hetkeen sopiva Raamatun jae - tällainen:

Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room.8:38-39)

Näin uuden vuoden pian alkaessahan mietitään tulevia, toivotaan hyviä asioita ja ehkä myös pelätään tuntematonta tulevaisuutta - jos se tuokin jotain ikävää tullessaan. Mutta tuossa jakeessa sanotaan, ettei mikään tuleva voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Tuli mitä tuli, Jumalan rakkaus on ainakin varma asia, se on ja pysyy.

Katsotaanhan näin uudenvuodenaattona myös menneeseen ja joku voisi haluta palata sinne takaisin, joku toinen taas haluaa paeta mennyttä hinnalla millä hyvänsä. Meidän ei tarvitse jäädä menneisiin, koska Jumala lupaa Jesajan kirjassa, ettei menneitä tarvitse muistella, koska hän tekee uutta - "ettekö sitä huomaa?" 

Näillä eväillä uuteen vuoteen. Palataan! Aivan kohta vuoden alkajaisiksi postailen, millaisia eväitä eräässä uudenvuodenjuhlassa tänä iltana jaettiin.

3 kommenttia:

  1. Lohdullinen ja rohkaiseva teksti vuodenvaihteeseen...

    VastaaPoista
  2. Tuo Roomalaiskirjeen kohta on yksi lemnpikohtiani Raamatussa. Siunausta ja johdatusta sinulle tähän uuteen vuoteen.

    VastaaPoista
  3. Jumalan sana on lohdullista ja rohkaisevaa. Ja tuo Roomalaiskirjeen kohta onkin yksi sellainen lohdullinen teksti. Siunausta ja johdatusta teille Metsäntyttö ja Huopalintu alkaneeseen vuoteen 2017!

    VastaaPoista