Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 19. joulukuuta 2016

Bloggaajan mietteitä

Joulu tekee kovasti tuloaan. Adventin aikana ei sittenkään ole tullut hiljennyttyä sen enempää kuin yleensäkään. Pitihän se arvata. Mihin ihmisestä katoaa iän myötä kyky hiljentyä, siis ainakin jos sitä on edes nuorena ollut. Toivottavasti joulunakin ei käy niin kuin monesti, että laps hankeen hukkuu, unhoittuu.

Eilen ainakin olin kirkossa joululaulun ja runon illassa. Sieltä kirkon eteisestä tuo kuva.

Tämä blogi on ollut sekä kriisissä että lähestymässä virstanpylvästä. Nimittäin hassu juttu kyllä, vaikka itse en enää tiedä, mitä järkeä koko blogissa on, niin vaikka en kirjoita mitään tänne, täällä käy koko ajan ihmisiä lukemassa. Muissa blogeissani lukijatkin loppuvat hyvin nopeasti, jos en kirjoita mitään.

Tämä onkin jostain syystä ollut alusta asti suosituin blogini, ja kohta tulee 5000 kävijän raja rikki. En edes ole keksinyt, miten sitä voisi juhlistaa. Mutta jos joku huomaa sivullani käydessään, että kävijälaskurissa lukee 5000, niin sanokoon hep, joko kommentissa tai sähköpostitse osoitteeseen vanhavirsi@gmail.com. Ehkä keksin silloin sinulle jotain pientä palkintoa.

Kriisi alkoi erään henkilön palautteesta jo muutama viikko sitten. Minusta alkoi tuntua, että olen sekä itse vääränlainen että myös kaikki mitä kirjoitan on vääränlaista. En edes ole varma, tarkoittiko hän blogiani vai joitain Facebook-kommenttejani, mutta päättelin tietysti, että blogissa se vika on. Järjellä ymmärrän, että onhan meitä monenlaisia ihmisiä ja kaikkia tarvitaan. Ei minun tarvitse olla sellainen kuin joku toinen. Mutta viime aikoina ei muutenkaan sitten ole ollut mitään sanottavaa. Vietetään nyt joulut alta pois ja katsotaan, josko vielä jotain sanottavaa löytyisi.

8 kommenttia:

 1. No kuulehan, siitäkin sen jo huomaa, että tätä sinun blogiasi tarvitaan, kun kävijöitä käy tekstejä lueskelemassa, vaikka et uuttakaan kirjoittaisi. Teehän siitä päätelmäsi:) ja toivon, että jatkat tätä, ihan sinulle sopivaan tahtiin. Minusta tälläisiä blogeja on kovin harvassa, joten jokainen on tärkeä. Minä ainakin olen tykännyt blogistasi!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua! Ja älä anna yhden surkean palautteen pilata koko juttua, aina löytyy erimielisiä ihmisiä, siitä ei pääse mihinkään ja kommentit kertovat usein enemmän kommentoijasta itsestään ja jokaisella on täysi oikeus olla omanlaisensa... Kirjottele sitten vaikka vähä harvemmin, mutta älä lopeta kokonaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille kivasta palautteestanne, Metsäntyttö ja Marianne. Olen kuitenkin vähän kriisissä sen kanssa, olenko jotenkin liian syvällinen tai jotain... mutta koitan siitä selvitä. Ja kyllä minä vielä ennen joulua jotain tänne laitan - ja joulun jälkeen taas.

  VastaaPoista
 4. Joo, ei kannata lannistua. Mulla on bloggaamista takana 7 vuotta ja monenlaista on nähnyt ja kuullut blogimaailmassa ja saanut kohdata myös kaikenlaista kohtelua itseään kohtaan. Jos mielipiteitään esittää, niin aina tulee myös sitä negatiivista palautetta tai vähintäänkin huomautuksia kirjoitusvirheistä yms. Myös lukijoita tulee ja menee, niistä ei kannata loukkaantua, sillä myös ns. uskollisimmatkin blogiystävätkin saattavat yhtäkkiä lakata seuraamasta blogia ja alkaa muutenkin käyttäytyä kummallisesti esim. kommentoinnin suhteen. Täällä kannattaa olla aika paksunahkainen. Onneksi suurin osa ihmisistä on ihania, se kait antaakin sitä intoa jatkaa blogin pitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se kyseinen palautteen antaja ei ollut blogimaailmasta, vaan eräs tuttuni, eikä puhunut suoraan blogistani, vaan teksteistäni, jolloin jäi auki, tarkoittiko hän blogiani, facebookia vai sähköposteja. Mutta kaikissa näissä olen ollut oma liian syvällinen itseni... En kysynyt mitä tekstejä hän tarkoitti enkä oikeastaan halua tietääkään.

   Poista
  2. Joka tapauksessa kysymys kuuluu, että onko ihmisellä oikeus olla syvällinen vai onko sellaisessa ihmisessä jotain vikaa...

   Poista
 5. Minäkin sanoisin, että jatka vain. Jokaisella olkoon vapaus pitää sellaista blogia kuin itse hyväksi näkee.
  Se mikä on liian syvällistä yhdelle, voi olla juuri sopivaa toiselle. Siksipä onkin mukavaa, että on monenlaisia blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaksi huonetta. Huomasin muuten vähän ennen kuin laitoit kommenttisi, että täällä oli 5000 kävijää täynnä. Eikä kukaan muu ole ilmoitellut olevansa se viidestuhannes, joten jos lähetät osoitteesi, lähetän sinulle jotain pientä yllätystä...

   Poista