Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

tiistai 29. marraskuuta 2016

Sielunhoitopäivien antia

Viikonloppuna osallistuin sielunhoitopäiville, jotka olivat erittäin antoisat. Tässä muutama valittu ajatus, jotka itselleni jäivät sieltä mieleen.

Erkki Jokisen puheen taustalla pyörivät hänen ottamansa upeat luontokuvat. Eräässä kuvassa oli kukka: sinikello, kissankello tai joku sellainen, jonka joku toukka oli syönyt täyteen reikiä. Niiden reikien läpi näkyi hienosti laskevan auringon valo. Ehjien kohtien läpi valoa ei näkynyt. Nyt jo arvaatkin, mitä Jokinen halusi kuvallaan sanoa. Meidänkin rikkinäisten kohtiemme läpi Jumala voi antaa valonsa loistaa; hän voi ottaa meidän haavamme käyttöönsä. Niissä asioissa, joissa olemme ehjiä, emme sillä tavalla tarvitse Jumalaa eikä hänen voimansa pääse tulemaan täydelliseksi heikkoudessa.

Juha Heinonen taas puhui aiheesta Jatkoi matkaansa ontuen. Ne sanathan kertovat Jaakobista, joka paini Jumalan kanssa ja sai iskun lonkkaansa niin että siitä eteenpäin hänen matkansa jatkui ontuen. Heinonen kertoi siitä, miten hän nuorena oli hävennyt puhevikaansa, josta taidettiin koulussa vähän kiusatakin, ja hän oli ajatellut, ettei kenelläkään muulla ole tällaista. Mutta kun hän alkoi puhua yhdelle ja toiselle kaverille, hän huomasikin, että jokaisella oli joku kipeä asia, vamma, jotain mitä he häpesivät ja tunsivat sen takia olevansa viallisia.

Niinhän se on, että jokainen meistä on jollain tavalla ontuva. Ehkä syyt ovat eri ihmisillä erilaiset, mutta jollain tavalla jokainen on varmaan elämässään haavoittunut. Heinonen rohkaisi, että vaikka ontuminen kyllä jatkuu eikä "pistintä lihassa" oteta pois, niin armo riittää. Ja saamme olla yhdessä yhtä ontuvia.

Kaikille ei tarvitse ruveta haavoistaan avautumaan, mutta on hyvä löytää joku tai joitain ihmisiä, joille voi puhua avoimesti ja joiden kanssa voi jakaa tätä yhteistä ontumista.

1 kommentti:

  1. Tämä oli kyllä niin lohdullista tekstiä! Eri tavoin haavoittuneina ja ontuvina teemme kukin matkaa samaan päämäärään.

    VastaaPoista