Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

perjantai 18. marraskuuta 2016

Idea tulevaan adventin aikaan

Nyt kun adventin aika lähestyy, kirjoitin tänään Ann Voskampin kirjasta Lahjoista suurin kirjablogissani osoitteessa http://kristittylukee.blogspot.fi/2016/11/ann-voskamp-lahjoista-suurin.html Kyseisessä kirjassa on joulukuun alusta joulupäivään asti joka päivälle päivän teksti, hartauskirjoitus, pientä tehtävää ja pohdittavaa. Minusta kirja oli todella hieno idea joulunalusaikaan. Itse nyt tulin pikalukeneeksi sen jo marraskuussa tuon blogin takia, mutta ehkä ensi vuonna luen sitä joulukuussa päivä kerrallaan.

Sain kuitenkin kirjasta myös sellaisen idean, jonka voisi toteuttaa jo tänä vuonna joulukuussa. Nimittäin voisihan sitä ostaa sopivan kokoisen ja näköisen tyhjän kirjan sekä sitten kirjoittaa ja kuvittaa sen itse. Kun tai jos saisi joulun alla joka päivä vähän hiljennyttyäkin, niin voisi kirjoitella sinne omia ajatuksia, puhuttelevia Raamatun kohtia, adventti- ja jouluvirsien sanoja, runoja tai mitä ikinä mieleen juolahtaa. Ja voisi joko piirtää sinne jotain tai leikata ja liimata lehdistä jouluisia kuvia. Sitä kirjaa voisi sitten käyttää tulevinakin vuosina. Idea on vapaasti varastettavissa, jos kiinnostaa. Itse ehkä ainakin yritän toteuttaa sen, kunhan palaudun kotiin raamattukurssilta joulukuun alussa.

Olisi nimittäin tarvetta kerrankin ihan oikeasti hiljentyä eikä antaa kaiken jouluhässäkän viedä mennessään. Nuorena osasin hiljentyä adventin aikana ja muulloinkin, mutta miten sitä on tullut niin levottomaksi iän myötä... Mutta raamattukurssin innostamana toivon, että olisi mahdollista saada muutosta aikaan elämässä, edes vähän.

Onhan myös Raamatun lukeminen jäänyt vähän satunnaiseksi iän myötä. Joskus ennen sitä oikeasti luki joka päivä - vai muistanko väärin... Nythän kurssikaverini innostamana tilasin Raamatunlukijain liitolta Hetkinen-nimisen raamatunlukuoppaan, joka ilmestyy säännöllisin väliajoin ja siinä on joka päivälle luettavat Raamatun kohdat ja jotain selitystäkin niistä. Suosittelen jo nyt, vaikka oma tilaukseni alkaa vasta 1.1.2017. Osoitteesta www.rll.fi voi tilata.

Siunausta marraskuuhusi. Vielä on tuomiosunnuntai edessä, mutta sieltä se adventtikin pian tulee.

6 kommenttia:

 1. Kiitos paljon vinkistä! Tuo kirja olisikin mukava pikkujoululahja. Olen miettinyt myös tuota hiljentymistä adventin aikana. Selitykseksi ei riitä se, että nuoruudessa äiti hoisi käytännön hössötyksen. Kyllä tässä iässä, kun lapsetkin ovat jo omillaan, pitäisi pystyä keskittymään ja rauhoittumaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon vinkistä! Tuo kirja olisikin mukava pikkujoululahja. Olen miettinyt myös tuota hiljentymistä adventin aikana. Selitykseksi ei riitä se, että nuoruudessa äiti hoisi käytännön hössötyksen. Kyllä tässä iässä, kun lapsetkin ovat jo omillaan, pitäisi pystyä keskittymään ja rauhoittumaan.

  VastaaPoista
 3. Siinä on meille läksyä opetella hiljentymistä...

  VastaaPoista
 4. Vau mikä idea tuollainen joulunalusajan hiljentymiskirja. Katsotaan saanko toteutusvaiheeseen asti, mutta juttu alkoi kyllä poltella mielessä kutsuvasti. :)

  VastaaPoista
 5. Minustakin mainio tuo kirjaidea. Siitä tosiaan saisi vielä kauniin näköisenkin vaikka juuri niillä leikatuilla kuvilla tai kiiltokuvillakin kenties.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun idea kiinnostaa muitakin. Pitäisi vain lähteä etsiskelemään sopivaa kirjaa siihen tarkoitukseen... Suosittelen kyllä myös tuota Ann Voskampin kirjaa.

  VastaaPoista