Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Tästä samasta puusta vielä...

Selasin erästä hartauskirjaa ja siellä oli yksi teksti, joka sopi jatkoksi siihen, mitä viimeksi postasin. Tässä se siis tulee.

Pysy siinä paikassa, mihin Herrasi on sinut pannut ja tee siinä parhaasi. Hän kyllä koettelee sinua siinä. Hän antaa elämän iskeä sinua kuin vastustaja kasvoista kasvoihin. Niissä iskuissa ja taisteluissa sinun odotetaan kasvavan voimakkaasti. Myrskyn raastama puu taipuu melkein taittumispisteeseen, mutta se juurtuu syvempään ja kasvaa vahvemmaksi kuin myrskyiltä suojatussa laaksossa kasvava. Tämä on totta myös ihmiselämässä. Jaloin luonne on kasvanut kovimmissa käsittelyissä.

P.S. Tuossa kyseisessä hartauskirjassa on välillä ihan hyviä ajatuksia, mutta joskus taas vähintäänkin pateettisia tai jopa ylihengellisiä ainakin minun mielestäni. Eikä kärsimys kyllä automaattisesti jalosta, niin kuin tuosta viimeisestä lauseesta voisi päätellä... Mutta kyllä Jumalan koulussa voi ainakin jotain oppia, vaikka luokallekin jäisi monesti.

2 kommenttia:

  1. Ei sitä kärsimystä kyllä mielellään ota, mutta eipä sitä meiltä kysytä. Jospa osaisikin sen antaa tehdä sen, mitä pitäisi, eikä antaisi katkeruuden yms. saada valtaa. Helpommin sanottu kuin tehty...

    VastaaPoista
  2. Kukapa kärsimystä haluaisi. Itse kai ennakoin vaikeita aikoja tämän viimeaikaisen "täysihoidon" jälkeen, joten siksi tuollaiset tekstit kolahtavat.

    VastaaPoista