Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Mikkelinpäivänä

Olin tänään mikkelinpäivän perhekirkossa. Oli mukavaa, kun jo kirkon ulko-ovella enkelinsiivet toivottivat tervetulleeksi. Eteisessäkin oli ihanaa enkelikoristelua, samoin alttarin suunnalla. Kirkko oli täynnä lapsiperheitä, ääntä ja iloa, vähän itkuakin. Laulettiin vähän lapsellisempia lauluja kuin yleensä, ja saarna oli lyhyt.

Aikuisellekin tekee hyvää välillä laulaa enkelilauluja ja lasten virsiä, sitäkin, että Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen... vaikka kukas se juuri jossain sanoi, ettei hän kyllä tiedä, miten sinne Jumalan kämmenelle ihminen mahtuu. Etten vain olisi lukenut jotain epäilyttävää kirjallisuutta, vai lehdessäkö se oli... Vai oliko se siinä saarnassa, jonka lyhyydestään huolimatta jo unohdin... Paha juttu, muisti alkaa nykyään jo pettää.
Minusta noissa enkelilauluissa on hyviä sanoja. Edelleen emme lähde enkeleitä palvomaan, mutta on hyvä muistaa, että heitäkin Jumala käyttää meidän elämässämme. Eivätkä he ole jotain söpöjä kiiltokuvahahmoja, vaan vahvoja olentoja, jotka oikeasti pystyvät suojelemaan ja varjelemaan niin lapsia kuin aikuisia.

Vaikka eihän ihmisen, uskovankaan, elämässä aina näyttäisi sitä varjelusta olevan. Pahojakin asioita tapahtuu - myös meille. Silloin ei voi kuin jäädä kipunsa ja kysymystensä kanssa sittenkin Jumalan käsiin ja sanoa - Vielä mä toivon, vaikkei täällä toivoa olis ollenkaan...

Lapsuudesta vanhuuteen tuntee joka askeleen enkelini, siitä taivaan Isää kiittää saan, laulettiin tuon yhden laulun viimeisessä säkeistössä. Mihin ikinä meidän askeleemme vievät vielä aikuisina ja vanhoinakin, silloinkin Jumala on kanssamme ja myös hänen enkelinsä ovat rinnallamme. Enkelit eivät ole vain lapsia varten. Ja Jumalan lapsiahan me aikuisetkin saamme olla.

Itse olen syntynyt näin mikkelinpäivän lähellä, ja joskus syntymäpäiväni osuukin mikkelinpäiväksi - ei tosin tänä vuonna. Ehkä sen takia olen aina kokenut tämän lasten ja enkelien päivän vähän kuin omaksi päiväkseni.

Suojelusta ja varjelusta sinun poluillesi tulevalla viikolla.
Kauneutta kirkon eteisessä.

6 kommenttia:

 1. Uusi lukija tervehtii! Totta on, että enkeleistä on aika vääristynyt kuva monella nykyään. Enkeleitä päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liiolii, tervetuloa lukijaksi. Kiva tavata sinut täällä ja enkeleitä sinunkin päivääsi.

   Poista
 2. Enkeleidenpäivän tervehdys täältä. Enkeleitä onhan heitä, vahvoja auttajiamme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervehdyksestä ja enkeleitä tiellesi.

   Poista
 3. Enkeleistä puhutaan luterilaisuudessa kovin vähän. Mikkelinpäivänä kuitenkin jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän niistä tosiaan puhutaan, vähemmän kuin Raamatussa.

   Poista