Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

torstai 29. syyskuuta 2016

Raamattukurssikuulumisia

Raamattukurssia on nyt takana neljä viikkoa, ja monenlaista asiaa on tullut hyvin tiiviinä pakettina. Tällä viikolla toiset olivat niin ahkeria, että jaksoivat vielä iltaisin harrastaa 1. ja 2. Mooseksen kirjojen lukumaratonia, ja jonain iltana he katsoivat jotain raamattuelokuvaakin. Olenhan minäkin usein iltaisin lueskellut jotain syvällistä, mutta välillä sitä väsähtää syvällisyyteen, nimittäin rajansa kaikella ja kevennystäkin tarvitaan. Siksi eilen luin Mielensäpahoittajaa enkä ottanut kuuleviin korviini toisten houkutuksia liittyä Mooseksen kirjoja lukemaan. Sitä paitsi olen vasta vähän aikaa sitten lukenut nuo Mooseksen kirjat, minkä jälkeen olenkin jämähtänyt 3. Mooseksen kirjan uhri- ja puhtauslakeihin.... eli Vanhan testamentin puolella lukeminen on ollut nyt vähemmän ahkeraa...

Tällä viikolla meillä oli muun muassa Israelin historiaa ja vähän tietoa islamista, mikä on ajankohtaista, koska opistolla toimii maahanmuuttajalinja. Tänään lähdin vähäksi aikaa vapaalle eli kotiin vähän hengähtämään, ja olin mukana vain yhdellä tunnilla, kun käsittelyyn tuli Hesekielin kirja. Siitä ehkä joitain ajatuksia ensi kerralla, jos en keksi tässä välillä jotain muuta. Mutta tällä kerralla laitan taas pienet tunnelmapalat kurssilta kuvien muodossa.
Liittynee Hesekieliin - tai sitten ei... En ollut ensimmäisellä tunnilla, silloin harrastin vähän luontokuvausta...
Tunnin alussa lauletaan aina Siionin Kanteleesta. Tänään laulettiin tämä laulu, josta muistan aina isäni.
Hesekielin kirjaa luetaan.
Tunneilla on ompeluseurameininki ja muutenkin rentoa.
Vieressäni tunnilla on jo kolme sukan yms. kutojaa. Ja luokan toisella puolella heitä on lisää.
Raamattukurssilaisten asuntola Mainiemi.
Lähdin tänään kotimatkalle Karkun asemalta.
En tiedä onko tuo asemarakennus yksityiskäytössä vai missä, mutta siellä oli hieno kranssi ovessa.

Ruskamaisemaa, silmäniloa junan odottajille.
Lakeuden Risti, Seinäjoki. Melkein kotona.
Aamulla ensimmäisen Hesekielin tunnin aikana minulla ei oikein ollut voimavaroja opiskeluun, joten kävin tuulettamassa päätä opiston pihassa ja Rautaveden rannassa. Siellä ottamiani kuvia laitoin valokuvablogiini http://greetingsfromnature.blogspot.fi/2016/09/colours-and-mist-ruskan-variloistoa-ja.html Joten tervemenoa tutustumaan. Karkku on juuri nyt kauneimmillaan. Nautitaan Luojan luonnosta. Vaikkakin juuri nyt ainakin täällä meillä päin sataa.

4 kommenttia:

 1. Varmaan tekee hyvää välillä hengähtää kurssistakin, vaikka varmasti siellä kivaa ja hyödyllistä onkin. Syksy on nyt kauneimmillaan, joten siitä kannattaa nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hassu juttu, että sitä tarvitsee vähän niin kuin lomaa lomasta. Vaikka sinne menin lepäämään. Mutta sekä kurssilla että kotona olemisessa on puolensa.

   Poista
 2. Täällä näyttäytyi tänään vähän aurinkokin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä kyllä tänään paistoi aurinkokin.

   Poista