Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

lauantai 3. syyskuuta 2016

Jumala luo uutta

Huomenna olen lähdössä matkaan, mutta tänään vielä ehdin jotain kirjoittaa. Kuvassa on talven tuloa enteileviä syksyn lehtiä, mutta silti laitoin otsikon Jumala luo uutta. Voi herätä kysymys, että miten syksy liittyy siihen uuden luomiseen...

Mutta kyllä usein sitä uutta syntyy juuri kivun, kuoleman ja luopumisen kautta. Niin kuin laulussakin sanotaan - kivun kautta Jumala luo uutta. Sillä kivun hetkellä se ei tunnu hyvältä, mutta voi tulla aika, jolloin näkee, mitä uutta siitä on syntynyt. Niin kuin luonto syksyn ja talven tullen tavallaan kuolee, mutta keväällä se herää uuteen elämään.

Ihminen haluaisi helposti pitää kiinni siitä vanhasta eikä suostuisi muutoksiin, niin kuin viimeksi kirjoitinkin. Mutta kun uskaltaa luopua vanhasta, tulee tilaa uudelle ja tulee Jumalalle tilaa toimia uudella tavalla. Tietysti aikansa kaikella - jonkun elämässä ei juuri nyt ole mikään luopumisen eikä muutoksen aika, jonkun toisen elämässä taas on.

Raamatussa kerrotaan rikkaasta miehestä, jolle rikkaus oli epäjumala, josta hän ei ollut valmis luopumaan, ja siksi hän lähti murheellisena pois Jeesuksen luota. Mutta jos emme väkisin tarraudu asioihin, vaan luovutamme ne Jumalalle, saamme vaikka sitten murheellisinakin jäädä Jeesuksen luo ja katsoa miten hän toimii meidän elämässämme. Ja ajallaan hän antaa iloakin. Aika on itkeä ja aika nauraa.

Tänään tuntuu, etten osaa kirjoittaa, mutta tällaisia asioita tuli mieleen... Siunausta sinulle.

2 kommenttia:

  1. Kyllä sinä osasit kirjoittaa tänäänkin! Itse olen juuri sellainen, että inhoan kaikenlaisia muutoksia ja epävarmuutta. Kumminkin semmoisille teille se taitaa Jumala meitä usein johdattaa, etteivät ne aina itseä miellytä. Vaaditaan uskallusta ja sitähän minulla ei useinkaan ole. Mutta askel ja päivä kerrallaan, onhan Hän luvannut olla kanssamme joka päivä! Siunausta matkaan blogiystäväni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tosiaan taistelin hirveästi tätä muutosta vastaan, mutta nyt sitä sitten mennään kuin Aabraham tietämättä mihin olen tuleva... Tuttu ja turvallinen aina tuntuisi mukavalta, mutta joskus pitää uskaltaa... Siunausta sinullekin ystäväni <3

      Poista