Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 19. syyskuuta 2016

Enkeleistä

Kokeilen, ehdinkö laittaa varhaisen aamupostauksen ennen kuin noutaja tulee eli kurssikaverit tulevat hakemaan Karkkuun.

Kuvan alttaritaulussa on Jeesus Getsemanessa ja enkeli, joka vahvistaa häntä. Tästä tilanteesta kerrotaan Luukkaan evankeliumin 22. luvussa. Kun Jeesus oli tuskan vallassa ja rukoili yksikseen tietäessään ristin tien olevan edessä, kerrotaan, että taivaasta ilmestyi enkeli, joka vahvisti häntä.

Toinen tilanne, jossa Jeesus myös oli yksin ja ahdistuksessa, oli kun Pyhä Henki oli johtanut hänet erämaahan perkeleen kiusattavaksi. Mutta kun Jeesus oli uudestaan ja uudestaan Raamatun sanalla vastustanut perkelettä, lopulta kerrotaan, että silloin perkele jätti hänet, ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta. Tämä Matteuksen evankeliumin 4. luvussa.

Nämä tapahtuivat Jeesukselle ja liittyivät hänen tehtäväänsä täällä maan päällä, mutta kyllä meillekin voi tulla tässä pienen ihmisen elämässä tilanteita, joissa olemme tavalla tai toisella yksin, ahdistuneita, tuskissamme, kiusauksissa jne. Ja Raamatun mukaan enkelit ovat palvelevia henkiä, jotka on lähetetty palvelukseen meitä varten, jotka saamme autuuden periä - Hepr. 1. Meillekin Jumala voi lähettää enkeleitä meitä vahvistamaan tai palvelemaan. Emme yleensä kylläkään näe enkeleitä, mutta näkymättöminä he silti tekevät meille palvelusta.

Noissa yllämainituissa Raamatun kohdissa oli kaksi eri tilannetta. Ensimmäisessä enkeli vahvisti Jeesusta, että hän saisi voimaa kestää sen raskaan tien, joka oli edessä. Toisessa taas raskas kokemus oli takana, ja enkelit tulivat sen jälkeen häntä palvelemaan ja tavallaan hoitamaan hänet kuntoon koetuksen jälkeen. Näin meidänkin elämässämme voi käydä. Meitä voidaan vahvistaa tulevia koetuksia varten tai Jumala voi hoitaa meidät kuntoon sen jälkeen, kun olemme käyneet läpi vaikeita vaiheita.

Näin saamme luottaa hänen huolenpitoonsa. Hän ei meitä jätä. Tänäänkin hän näkee juuri sinun tilanteesi ja tietää kipusi ja kysymyksesi. Tavalla tai toisella hän tahtoo auttaa.

Nykyään tietysti enkeleitä palvotaan aivan epäterveellä tavalla, ja siihen en ketään kannusta. Älä hae apua mistään enkeliterapioista ja ties mistä. Tärkeintä ei ole se, millä tavalla Jumalan apu tulee, tuleeko se enkelin vai jonkun muun kautta, pääasia on että se tulee. Meidän ei tarvitse keskittyä enkeleihin tämän enempää. Ja meidän Jumalamme yksin on Jumala - ei tehdä enkeleistä epäjumalia.

1 kommentti:

  1. Tämä oli hyvä teksti enekeistä. Eräässä laulussa sanotaan: "tahtoisin nähdä enkelin, harvinaista se täällä on kuitenkin". Harvinaista, mutta ei mahdotonta kuitenkaan. On, kuten sanoit, olemassa myös kaikenlaista "enkelihömppää" joka vie aivan väärään suuntaan. Tarjolla on vaikkapa kirjallisuutta, josta huomaa ettei niiden sanoma pidä yhtä raamatun kanssa.

    VastaaPoista