Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

keskiviikko 31. elokuuta 2016

TÄÄLTÄ TULLAAN ELÄMÄ

Erinäisten yllättävien ja äkillisten käänteitten jälkeen olen sittenkin sunnuntaina lähdössä sille Karkun evankelisen opiston raamattukurssille, jonka olin jo kerran perunut. Ja nyt tuntuu HYVÄLTÄ. Varmasti tämä oli oikea ratkaisu. Minulla vain oli jostain syystä kova muutosvastarinta, vaikka tuo Karkun kurssi oli ollut minulle suunnilleen Elämää Suurempi Unelma.

Nyt olen kuunnellut YouTubesta Juha Tapion laulamaa ihanaa Muutoksen aika -laulua. Siinä on osuvat sanat.  /www.youtube.com/watch?v=tj8sMBPzswI  Varsinkin kertosäkeessä.

Siis älä pelkää, kun jokin muuttuu.
Matkaan jo lähde, tässä on tie.
Jumala antaa sen mitä puuttuu,
lävitse kaiken hän sinut vie.

Havahdu uskon todellisuuteen.
Hän saapuu arkeen kuin ennenkin.
Sinua kutsuu johonkin uuteen.
Sen mitä annat saat takaisin.

Jostain kumman syystä ihminen joskus pelkää uutta. Vanha kurjuuskin tuntuu helpommalta ja paremmalta kuin uusi hyvä, koska se uusi on Suuri Tuntematon, josta ei voi tietää mitä se tuo tullessaan. On helpompi jäädä rypemään siinä vanhassa, koska se on tuttua ja turvallista.

Mutta nyt olen päättänyt lähteä, niin kuin Aabraham lähti tietämättä mihin oli tuleva. Eiköhän Jumalan johdatuksessa ole turvallista siellä tuntemattomassakin, ja pianhan se tulee tutuksi. Varmaan katuisin loppuelämäni, jos en toteuttaisi tätä haavetta, joten se on menoa nyt. Ehtiihän sitä kolmen kuukauden päästä rypeä täällä taas. Kolme kuukautta on lyhyt aika - lopulta voikin käydä niin, että se tuntuu liiankin lyhyeltä.

Saa nähdä, minkä verran siellä pystyn käyttämään nettiä - tai ehdin. Yritän kuitenkin bloggailla jos vain mahdollista, ainakin silloin tällöin.

Toivottavasti sinunkin syksyssäsi on ilon aiheita, isoja tai pieniä. Taivaan Isä sinua siunatkoon.

8 kommenttia:

 1. Kiva kun teit näin:) Oikein hyvää ja antoisaa kurssia sinulle toivon! Elämä on täynnä yllätyksiä, usein saattaa olla ikäviä, mutta toisinaan niin mukaviakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä tuosta Juha Tapion laulusta, se on minulle hyvin mieluinen, koska siinä on niin hyvät nuo sanatkin.

   Poista
  2. Minustakin se on ihana laulu, kaunis sävel ja hyvät sanat. Iloa ja valoa sinunkin syksyysi.

   Poista
 2. Kivat lasit sinulla. Varmasti se on antoisa kurssi. Siunausta kurssille ja muutenkin elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne lasit ihan kivat. Ostin toissa keväänä. Polkkatukka leikattiin lyhyeksi viime talvena. Siunausta sinunkin syksyysi.

   Poista
  2. Ja muuten hiukset ovat harmaantuneetkin sitten viime näkemän, mutta onkohan siitä peräti 20 vuotta kun ollaan nähty... En ainakaan muista myöhempiä tapaamisia... Harmaantuminen on kyllä tapahtunut nyt ihan vuoden parin sisällä...

   Poista
 3. On varmaan hauskaa lähteä tuollaiselle kurssille. Minäkin olen joskus jotakin sellaista harkinnut mutta on jäänyt vain ajatukseksi. Mukavaa ja siunattua syksyä ja kurssia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus vielä sinulle tulee tilaisuus lähteä tuollaiselle kurssille, niin kannattaa kokeilla. Siunattua syksyä sinullekin.

   Poista