Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sanoin ja kuvin juhlilta

Tänään pääsin paikallisille evankeliumijuhlille. Terveyssyistä kylläkin vain osaksi aikaa, mikä tuntui surulliselta, kun olin juhlia niin odottanut. Mutta juhlallista sekin vähä oli, minkä sain mukana olla. Juhlien tunnus oli tänä vuonna Jumala on rakkaus. Tässä pienet kuvaterveiset sieltä.
Juhlaportti.

Lipunnosto.


Tämän pyhän aiheena oli Lähimmäinen ja saarnatekstinä Jeesuksen vertaus laupiaasta samarialaisesta.

Autuas se kansa, joka tuntee juhlariemun... Eikös jossain Psalmissa sanota noin, en nyt vain löytänyt kyseistä jaetta...
Olin mukana vain messussa, mutta se ei tietenkään ole mikään vain. On aina yhtä ihanaa päästä ehtoolliselle. Ja minulle Vanhalle Virrelle myös ne virret ovat niin rakkaita. Siionin Kannelta en nyt päässyt laulamaan, paitsi sen verran mitä sitten kuuntelin yhtä tilaisuutta paikallisradiosta kotona sängyssä sairastellessani...

Ehtoollisvirtenä oli tänään ihana virsi Jeesus, luona armopöydän, jota laulettiin juuri kun itse olin ehtoollispöydässä. Se virsi kolahtaa aina. Tässä muutama valikoitu säkeistö.

Armon pöytä, Jeesus rakas, olet paras,
elämäni kuolosi.
Haavasi on auki mulle, vaivatulle,
voimani kun raukeni.

Tätä ruokaa syödessäni, juodessani
orjan mieli katoaa.
Tämän riemun rikkaudessa, runsaudessa
oma puku putoaa.

Tässä näyttää tahraiselta, saastaiselta
kaikki oma hurskaus.
Kristuksesta loistaa vastaan ainoastaan
Isän suuri rakkaus.

2 kommenttia:

  1. Kaunis tuo portti sinne! Kyllä oli todella harmillista, ettet voinut odotetusti osallistua. Aina ei tosiaan se juhlariemukaan löydy, vaikka sitten pääsisi mukaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi näin syksyn tullen alkaa seurakunnassa olla enemmän toimintaa, joten kyllähän sitä taas mukaankin pääsee, vaikka tänään jäi vähemmälle.

      Poista