Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Vaikka kuinka kauas kulkisin...

Yhtenä iltana, kun istuin murehtimassa kaikenlaista, avasin vanhan Päivän tunnussanan, jossa oli sen päivän kohdalla nämä Psalmin 139 jakeet Vaikka nousisin lentoon aamuruskon siivin tai muuttaisin merten taa, sielläkin sinä minua ohjaat, talutat väkevällä kädelläsi.

Se kolahti. Itse en ole muuttanut merten taakse, mutta olen kyllä muuttanut elämäni aikana useamman kerran. Ja paikkakunnalta toiselle muuttaessa taitaa joka kerta olla niin, että jotkut asiat muuttuvat paremmiksi ja toiset huonommiksi - koska onhan joka paikassa omat hyvät ja huonot puolensa. Sama juttu tietysti muissakin elämänmuutoksissa, esimerkiksi uuteen työpaikkaan menemisessä, uudessa ihmissuhteessa ja monessa muussa.

Sitten pieni ihminen kuitenkin murehtii niitä uuden tilanteen huonoja puolia, vaikka hyviäkin olisi. Elämässä yleensäkin sattuu välillä tai monestikin asioita, joita ei voi ymmärtää, eikä tiedä mikä niiden tarkoitus on. Ja selviääkö niiden tarkoitus koskaan.

Mutta kaikkien kysymysten keskellä on totta tämä - SIELLÄKIN SINÄ MINUA OHJAAT, TALUTAT VÄKEVÄLLÄ KÄDELLÄSI.

Totta on myös se, miten sama psalmi jatkuu. Vaikka sanoisin Nyt olen pimeyden kätköissä, yö peittää päivän valon, sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste, pimeys kuin kirkas valo. Emme siis koskaan ole ns. Jumalan selän takana, vaikka siltä tuntuisi.

Muutenkin koko kyseinen psalmi on todella lohdullinen.

Jäädään Taivaan Isän täysihoitoon.

P.S. Pahoittelen kovasti, etten pysty tekemään kaksoispisteitä enkä monia muitakaan merkkejä, risaisella tietokoneen näppäimistöllä kun ainakin toistaiseksi kirjoittelen... Vaihtonäppäimet eivät toimi ja korjaus maksaisi muistaakseni 90 euroa. Teksti vain näyttää vähän tyhmältä välillä...

2 kommenttia:

  1. Ihana tämä tekstisi! Eilen jo näin palan siitä ja ajattelin, että haluan kaikessa rauhassa sen lukea ja nyt oli se hetki. Juuri tämäntapaista aamuisin varsinkin kaipaan... Ja noisa kirjoitusjutuista, en ollut lainkaan huomannut mitään häikkää kirjoitusasussa. Ei sitä semmoiseen niin kiinnitä huomiota, itse teksti on tärkein. Aurinkoista päivää sulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle palautteesta, kiva että sait tekstistäni jotain. Aurinkoista päivää sinullekin.

      Poista