Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

perjantai 6. toukokuuta 2016

Tuhat kiitosta

Talvella luin Kotimaa-lehdestä Leena Hietamiehen kolumnin, jossa hän kertoi, että oli toista vuotta sitten alkanut kerätä päiväkirjaansa kiitosaiheita tavoitteenaan päästä tuhanteen kiitokseen asti. Ja oli nyt päässyt siihen.

Hän kertoi omista kiitosaiheistaan - miten arjen pienistä asioistakin voi olla kiitollinen. Hänen päiväkirjaansa oli tullut muun muassa seuraavanlaisia kiitosaiheita. Vanhan naisen hymy lääkärin odotustilassa. Laatikon pohjalta löytynyt äidin minulle kirjoittama kirje. Kardemumman tuoksu keittiössä. Itse kudotut kirjavat villasukat. Vain muutamia mainitakseni.

Sain tästä inspiraation, ja koska minulla oli sopivasti tyhjänä tuo kuvassa näkyvä kaunis vihko, aloin kerätä omia kiitosaiheitani sinne. Olen huono rukoilija, mutta tuon vihkon kautta tulee ainakin kiitettyä. Ja olenkin kyllä kiitollinen aivan tavallisesta arjesta ja sen pienistä asioista selvittyäni rankanpuoleisesta nuoruudesta tänne seesteisen nelikymppisen elämään.
Itselläni tavoite ei ole tuhat, vaan niin paljon kuin vihkoon mahtuu. Tällä hetkellä siellä on 122 kiitosta, ja sivuja on jäljellä kymmenittäin.

Tässä joitain poimintoja omista kiitosaiheistani menneeltä talvelta ja tältä keväältä. Terveys. Kotiseurakunta. Ystävän romaanikäsikirjoitus. Opiskelu. Paahtoleipä ja viikunahillo. Tammikuun pakkaspäivä, sunnuntai, aurinko ja takkatuli. Kirjoitusinspiraatio. Afrikkalainen lounas. Villasukat arpajaisista. Hiihtoretki, nokipannukahvit ja makkaranpaisto. Leif Färdingin runot. Hyvän ystävän tapaaminen pitkästä aikaa. Värityskirja ja värikynät. Kevät, valo, peipposten laulu. Kevyt, rentouttava hyvän mielen romaani harmaana räntäsateisena päivänä. Ja - vain viikko edellisen jälkeen - kesäinen lämpö. Kaksi blogiani.

Tänään voisin lisätä listan jatkoksi ulkona auringonpaisteessa juodut kahvit, kuten kuvasta näkyy.

Elämässä on paljon pieniä kauniita asioita, kun vain muistaa kiinnittää huomiota niihin. Kiitetään niistä Jumalaa.

8 kommenttia:

 1. Kiitollisuus on hyvä asia, joka meinaa monesti unohtua. Kiittää voi myös vaikeista asioista tai paremminkin siitä, että ne ovat Jumalan kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi, että vaikeissa tilanteissa voi kiittää, että nekin asiat ovat Jumalan kädessä. Muistaisipa vain aina sen.

   Poista
 2. Elämässä tosiaan on paljon asioita mistä voi kiittää. Kaikessa arjen kohinassa niitä ei aina huomaakaan ja siksi tuollainen vihko voi olla oikein hyvä. Minulla oli nuorempana rukousaihe-vihkonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rukousaihe-vihkokin olisi kyllä hyvä ja tarpeellinen, ehkä se virkistäisi rukouselämää. Ja sieltä voisi seurata tulleita rukousvastauksia.

   Poista
 3. Tästä aiheesta on Ann Voskamp kirjoittanut kirjan Tuhat lahjaa. Minulla on se luettavien kirjojen listalla. Kun vain saisi aikaiseksi��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se Tuhat lahjaa-kirja muuten olisi mielenkiintoinen. Pitää joskus vielä lukea se.

   Poista
 4. Tuo on oikein hyvä idea. Tuota voisi kokeilla itsekin. Olen nähnyt mainoksia siitä Voskampin kirjasta ja vähän ajattelin, että jos se vain aiheuttaa ahdistusta, että pitää ikäänkuin pinnistellen yrittää löytää niitä aiheita. Mutta tämä sinun juttusi ikäänkuin selvensi minulle, ettei niitä tarvitse etsimällä etsiä, vaan ihan mikä arjessa ilahduttaa, niin niistä jo ne aiheet löytyy:) Niitten isompien kiitosaiheitten lisäksi. Kiitos tästä jutusta sulle. Ja vielä, huonoksi rukoilijaksi olen itsenikin kokenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on ihanaa, ettei niitä aiheita tarvitse pinnistellen etsiä. Toki sekin vaihtelee, minkä verran niitä arjen pieniä iloja muistaa tai jaksaa kirjata. Joskus kirjoitan enemmän, joskus vähemmän. Mutta eihän siitä tarvitse suorituspaineita ottaakaan.

   Poista