Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

tiistai 24. toukokuuta 2016

Rimaa hipoen

Olen lueskellut rovasti Väinö Uusitalon kirjaa Matkalla uskotaan, jonka löysin kerran kirpputorilta. Yhden luvun otsikkona on juuri tuo Rimaa hipoen. Siinä Uusitalo pohtii, mitkä ovat taivaaseen pääsyn minimivaatimukset.

Hän kirjoittaa Eräs vastaus löytyy Paavalin opetuksesta erilaisista rakentajista ja heidän talojensa kohtalosta sinä päivänä, joka tulessa ilmestyy, 1. Kor. 3. Hyvistä aineista hyvin Kristus-perustalle rakentaneiden talo kestää ja rakentaja saa palkan. Huonon talon Kristus-perustalle rakentaneiden työ tuhoutuu ja he saavat vahingon, mutta itse he kuitenkin pelastuvat ikään kuin tulen läpi. Minimivaatimus siis on, että elämä rakennetaan Kristus-perustalle. 

... Nyt on pidettävä ehdottoman kirkkaasti esillä, että kaikki Kristus-perustalle rakentaneet pääsevät taivaaseen. Ja että yksikään muulle perustalle rakentanut ei sinne selviä. Ei vaikka olisi miten komeasti tahansa rakentanut. Ei edes rimaa hipoen.

Me monesti niin huonot uskovaiset ja huonosti rakentaneet taas pääsemme taivaaseen silkasta armosta, ilman tekoja, vaikka sitten rimaa hipoen, kun vain pysymme Kristus-perustalla. Hän on avannut meille tien taivaaseen ja maksanut pääsylipun. Kaikki on valmista.

2 kommenttia:

  1. Hyvää tekstiä jälleen. Nuo huomiot on kyllä hyvä muistaa, että armosta sinne päästään eikä omilla aikaansaannoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Väinö Uusitalolla on siinä kirjassa monia hyviä kirjoituksia. Laitan vsrmaan sieltä vielä jotain muutakin tässä lähiaikoina.

      Poista