Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 2. toukokuuta 2016

Huolettomuutta opettelemassa

Vapuksi tuli ihanan kesäinen, lämmin sää. Siinä kaikki talven aikana painaneet murheet ja huolet unohtuivat - tuli huoleton olo. Osaisipa olla yhtä huoleton silloinkin, kun ei ole niin kesäistä ja ihanaa. Onhan meille luvattu, että Taivaan Isä hoitaa asiamme eikä meidän tarvitse murehtia.

Moni ihminen on kuitenkin kova murehtimaan, myös me uskovat. Vaikka taakse päin katsoessaan näkee Jumalan johdatuksen ja huolenpidon, ei sittenkään uskalla luottaa, että se jatkuisi myös tulevaisuudessa. Osaisimmepa kuitenkin levätä armon auringossa ja antaa Isän hoitaa meitä ja asioitamme. Vaikka tietysti ihmisen pitää itsekin tehdä oma osansa asioittensa hoitamiseksi, eli en sitä tarkoita. Mutta että emme murehtisi.
Psalmissa 42 sanotaankin näin Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton. Odota Jumalaa. Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.

Ja vuorisaarnassa Jeesus käski meitä katsomaan taivaan lintuja ja kedon kukkia, kuinka niistäkin pidetään huolta - eikö sitten meistä. Ei tarvitse huolehtia huomisesta - jokaiselle päivälle riittävät sen päivän murheet. Ja niidenkin keskellä Jeesus on meidän kanssamme.
Nautitaan keväästä ja tulevasta kesästä. Opetellaan pyhää huolettomuutta. Ja vaikka ei aurinko aina paistaisi, armon aurinko ainakin paistaa.

6 kommenttia:

 1. Niin se vaan on, että elämä tuntuu jotenkin keveämmältä kesäaikaan, vaikka voihan niitä tietysti murheita olla kesälläkin. Mukavaa toukokuuta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin mukavaa toukokuuta sinullekin Huopalintu.

   Poista
 2. Minä olen juuri sellainen murehtija. On niin vaikea laittaa ne huolestuttavat ajatukset syrjään, mutta yritän opetella kääntämään katsettani valoisampiin asioihin. Ja nyt minua on kovasti ilahduttanut aurinko ja lämpö. Jumalan lahjoja nekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin kova murehtimaan, mutta kyllä tuo auringon valo ja lämpö tosiaan ilahduttaa ja niistä tulee valoisammalle mielelle.

   Poista
 3. Paljon on tullut muisteltua tuota Jeesuksen vuorisaarnan kohtaa taivaan linnuista ja kedon kukista. Vaan kovinpa vaikeasti sitä oppii, pienen murusen kerrallaan ja melkein kohta sen kuitenkin unohtaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sitä joutuu opettelemaan koko loppuelämän ajan uudestaan ja uudestaan.

   Poista