Vanha virsi

Vanha virsi
Elävän veden virrat. Evankeliumijuhlat Virroilla 2016.

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Terveisiä kirkosta

Olin eilen mukana kirkkoillassa eräällä paikkakunnalla. Oli hyvä ilta. Siellä puhuttiin siitä, että kun rukoilemme, meidän ei tarvitse tulla Jumalan luo vahvoina ja valmiiksi hoidettuina, vaan saamme tulla aivan sellaisina heikkoina kun olemme.

En kai koskaan väsy kuuntelemaan tuollaista opetusta enkä kai koko loppuelämäni aikana tule kuulemaan sitä tarpeeksi. Menneisyydessä olen saanut kokea niin paljon vaatimuksia siitä miten pitäisi olla vahva, jaksaa, suorittaa ja olla jotain erinomaista. On aina yhtä hoitavaa kuulla tuollaista julistusta.


Illassa laulettiin myös jo lapsuudestani asti tuttuja ja rakkaita Siionin Kanteleen lauluja. Mieleen jäi esimerkiksi tämä

Velka on poissa, voitto on saatu, Jeesus on kuollut, armo on taattu.
Ei laki lainkaan tuomita voi, kaikille Jeesus armon toi.
Kaikille, nyt siihen saat luottaa. Kaikille, se toivoa tuottaa.
Anteeksi Herra syntimme soi, kaikille Jeesus armon toi.Illan päätteeksi vietettiin ehtoollista. Siinä armo on aivan konkreettisesti läsnä. Aikaisemmassa kotikirkossani laulettiin melkein jokaisessa messussa ehtoollisvirtenä virsi 222 Jeesus Kristus elämämme, josta tulikin lempivirteni. Harmi kyllä täällä missä nykyään asun, sitä ei koskaan lauleta. Mutta tässä ne kaksi säkeistöä, jotka eniten kolahtavat siitä virrestä:

Kukin tänne käydessänsä koetelkoon itseänsä.
Itsevarman mahdoton turvata Herran armoon on.

Vaan ken saapuu syntisenä, nääntyvänä, nälkäisenä, 
Herran luokse tulla saa. Heikkoa Kristus armahtaa.

Siinä on evankeliumi, jos missä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis alttarialue tuossa kirkossa.
    Piti ihan virsikirjasta tarkistaa millainen tuo virsi 222 on mutta se taitaa olla minulle vieras. Hyvät sanat siinä kuitenkin näyttää olevan.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se kirkko oli tosi kaunis. En ollut ennen käynyt siellä. Toinen ihana ehtoollisvirsi on Jeesus luona armopöydän. Se on varmaan monille tutumpi.

    VastaaPoista